Keblinger

Keblinger

Maydays Festival 2016
"Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες"

ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ Maydays 2015

31 Μαΐου 2015
0 σχόλια

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ:OI ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-Σάββατο 6 Ιούνη,ΔιαRτηρητέο

0 σχόλια
                               
Συζήτηση στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Resistance Festival 2015:

Ο αγώνας για ελευθερία στην Ελλάδα, τη χώρα των Βάσκων, την Ιρλανδία, τη Βενεζουέλα και την Τουρκία!

Συζητάμε με τους:
Zozan Baran, Tουρκία
Ana Sofia Cabezas, Βενεζουέλα
Και συναγωνιστές απο Ιρλανδία και Χώρα των Βάσκων!

Η συζήτηση θα γίνει ζωντανά μέσω διαδικτύου:
Θεσσαλονίκη - Στέκι του Δρόμου, Ιουστινιανού 11
Αθήνα - Πολυχώρος Δρόμος, Κων/πόλεως 10 (Γκάζι μετρό Κεραμεικός)
Πάτρα - Στέκι του Δρόμου, Ιωάννη Βλάχου 35
Βόλος - Στέκι Μεταναστών, Ιωλκού 33
Ηράκλειο - ΔιαRτηρητέο, Χάνδακος 71 Maydays delayed 2015

Προσεχώς θα ανακοινωθούν τα σημεία που θα προβληθεί η συζήτηση και σε άλλες πόλεις!
Διαβάστε περισσότερα »

Maydays Festival 2015-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Μαΐου 2015
0 σχόλια
Maydays 2015
12 και 13 Ιούνη στο Πάρκο Γεωργιάδη
«Οι λαοί συμβιβάζονται μόνο με την ελευθερία!»
Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για το 8ο Maydays (12 και 13 Ιούνη, Πάρκο Γεωργιάδη) που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει και φέτος το φεστιβάλ ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη τόσο από πολιτική όσο και από πολιτιστική άποψη.
Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις προετοιμασίες καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία. Ήδη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Η ελπίδα στην πόλη» ενώ βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα συναυλιών του φεστιβάλ.
Την Παρασκευή 12/6, λοιπόν, θα είναι μαζί μας για ένα ξέφρενο πάρτι οι Burger Project και οι BAiLdSA ενώ το Σάββατο 13/6 στην σκηνή του Maydays θα ανέβουν οι Light in Babylon από την Τουρκία και οι encardia για μια καλοκαιρινή νύχτα πλημμυρισμένη από μουσικές και μελωδίες της Μεσογείου. Θα ακολουθήσει γλέντι με κρητικά και σμυρναίικα με τους Σταύρο Μαραγκουδάκη στην λύρα, Μανόλη Μανουσάκη στο λαούτο και Στέλιο Ζερβό στο μαντολίνο και το μπουζούκι.
Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:
Burger Project: Με τρέλα, ταλέντο, πρωτοτυπία και καλή μουσική, διασκεδάζουν όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβάνοντας στο ρεπερτόριό τους, μοναδικές διασκευές από Λιλιπούπολη και Τσιτσάνη μέχρι Dead Kennedys και Harry Belafonte. Ξεκινώντας το 2007, κατάφεραν πολύ γρήγορα να γίνουν λατρεία και να μας κάνουν να κουνιόμαστε αριστερά και δεξιά με ήχους Disco anthems, punk rock classics, pop standards, αλλά και ελληνικά classics!
BAiLdSA: Οι BAiLdSA με βάση τη Θεσσαλονίκη συνδυάζουν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα σε μουσικές που δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Η μουσική τους διαδρομή ξεκίνησε το 2008 και περιλαμβάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία ενώ είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την σκηνή με τον Manu Chao και τους Kutur Shock.
Το συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “zVaRnA” και είναι έτοιμοι να φορτώσουν τα όργανά τους στο βαν και να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο κάνοντας μια στάση και στην σκηνή του Maydays Festival 2015.
encardia: Οι encardia προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Κύριο χαρακτηριστικό του σχήματος η σχέση που αναπτύσσουν με το εκάστοτε κοινό των συναυλιών τους.
Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 2004 για να διαγράψει μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει περισσότερες από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο, κυρίως στην ίδια την Ιταλία, καθώς και πέντε εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους. Πολλές είναι οι συνεργασίες τους με επιφανείς καλλιτέχνες.
Light in Babylon: Το σχήμα που προέκυψε μέσα από την συνάντηση τριών μουσικών στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης το 2010 θεωρείται ως ένα από τα πιο ανερχόμενα της Ανατολικής Μεσογείου. Οι Light in Babylon αποτελούν έναν συνδυασμό διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών: η τραγουδίστρια (Michal Elia Kamal) είναι Ισραηλινή με καταγωγή από το Ιράν, ο σαντουρίστας (Mete Ciftci) Τούρκος ενώ ο κιθαρίστας (Julien Demarque) Γάλλος. Μέσα από τις ποικίλες μουσικές καταβολές τους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν εκπληκτικούς ήχους που ταξιδεύουν την φαντασία στην Μέση Ανατολή. Έχοντας δώσει συναυλίες σε όλη την Τουρκία αλλά και στην Ινδία, Κύπρο, Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Φινλανδία, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κρήτη για μια μοναδική εμφάνιση στην σκηνή του Maydays!
Επικοινωνία:
τηλέφωνο: Νίκος(6983485254), Μιχάλης(6932194989)
Η οργανωτική επιτροπή του Maydays 2015



Διαβάστε περισσότερα »

Maydays 2015 - Eκθεση Φωτογραφιας - Διαγωνισμoς με θεμα: Ψαχνοντας την ελπιδα στην πολη...

12 Μαΐου 2015
0 σχόλια
Τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ MayDays, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του φεστιβάλ έκθεση και διαγωνισμός φωτογραφίας με δοσμένο θέμα...

Ξεκινώντας από σήμερα, 10/5 μέχρι και τις 11/6 Καλούμε τους φίλους του φεστιβάλ, να συμμετάσχουν στην έκθεση - διαγωνισμό μας, στέλνοντας φωτογραφίες με περιεχόμενο εμπνευσμένο από το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο ''Αόρατες Πόλεις'', του Ιτάλο Καλβίνο:

'' Οι αόρατες πόλεις είναι το όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη. ''

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν πριν την κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου. 

Βραβεία: 
Ο νικητής/τρια του διαγωνισμού θα κερδίσει ένα βιβλίο των εκδόσεων Α/συνέχεια και η φωτογραφίες του/της θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς.

Οδηγίες - Διευκρινήσεις για τον διαγωνισμό:

0. Φέρνετε τις φωτογραφίες σας τυπωμένες οι ίδιοι, σε ό,τι μορφή θέλετε, στον χώρο του φεστιβάλ απο τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Θα υπάρξει βοήθεια από την διοργάνωση του maydays για όσους

1. Στέλνετε μέχρι 2 φωτογραφίες σε καλή ανάλυση στο εξής mail: vickyrougefilippa@gmail.com
Στο mail είναι καλό να μας πείτε εαν θα τυπώσετε οι ίδιοι τις φωτογραφίες σας ή εάν θέλετε να τις τυπώσουμε εμείς.

2. Μαζί με το ονοματεπώνυμό σας, θα στείλετε και ένα ψευδώνυμο- παρατσούκλι το οποίο θα επιλέξετε ως υπογραφή για τις φωτογραφίες σας και όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει και τίτλο στις φωτογραφίες του.

3. Οι φωτογραφίες μέχρι και τις ημέρες του φεστιβάλ, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.maydays-ira.blogspot.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Δρόμος της αριστεράς
http://www.e-dromos.gr/ και φυσικά στη σελίδα στο facebook (http://www.facebook.com/maydayshrakleio)

4. Σε όλες τις παραπάνω ιστοσελίδες ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να ψηφίζει online τις φωτογραφίες που θα ανεβαίνουν ( με το ψευδώνυμό σας )

5. Τέλος, η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ (12/6), όπου θα μπορεί να ψηφίσει τις φωτογραφίες σας στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, όποιος περάσει από το φεστιβάλ.

τηλ. επικοινωνίας: 6988216428
Event στο facebook: http://www.facebook.com/events/1386177395046092/
Διαβάστε περισσότερα »
 

Επικοινωνία

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Popular Posts

Copyright © Maydays Festival All Rights Reserved • Design by Dzignine
best suv audi suv infiniti suv