Keblinger

Keblinger

Maydays Festival 2016
"Ελεύθεροι λαοί σε ελεύθερες χώρες"

Εκδηλώσεις 2011

01 Ιουνίου 2011
      Για 4η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Maydays (delayed) είναι γεγονός .Στις 3 και 4 Ιούνη το πάρκο Γεωργιάδη θα ζωντανέψει με πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο χώρο του φεστιβάλ το οποίο θα έχει τίτλο «1 χρόνος μνημόνιο είναι αρκετός. Ως εδώ!»
      Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, χρειαζόμαστε γεγονότα διαφορετικά και αισιόδοξα. Στην Ελλάδα του μνημονίου δεν υπάρχει μόνο η ανεργία, η εξαθλίωση, η μαυρίλα. Υπάρχει η Ελλάδα της δημιουργίας, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας. Στόχος μας να προβάλλουμε τα κοινωνικά κινήματα που γεννήθηκαν στη χώρα, να συζητήσουμε τα κρίσιμα ζητήματα του χρέους και του συμφώνου σταθερότητας που σημαδεύουν τη πολιτική ζωή του τόπου, να αναδείξουμε τους εναλλακτικούς δημιουργούς και ήχους που σπάνε το κλίμα σιωπής που προσπαθούν να επιβάλλουν. Για όλα αυτά σας καλούμε -όχι μόνο με τη παρουσία σας- αλλά και με την ενεργό συμμετοχή σας στο Maydays 2011 delayed να χαράξουμε το δρόμο της συλλογικής αναζήτησης, προβληματισμού και διασκέδασης. Ο 1 χρόνος μνημόνιο είναι αρκετός, να φύγουν, να αναπνεύσει ξανά ο λαός και η νεολαία.

      Την Παρασκευή 3/6 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της πρώτης ημέρας με θέμα: ¨Η οργάνωση του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας, το σύγχρονο αντικαταθλιπτικό της εποχής μας¨ με την παρουσία σημαντικών ομιλητών από την Κρήτη και την Ελλάδα. Θα τοποθετηθούν οι Κώστας Βαμβακάς (Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), Δημήτρης Γουρνιανάκης (εργαζόμενος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων), Κώστας Μπατσαλιάς (ψυχίατρος), Ανδρέας Ξανθός (μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, μέλος συντονιστικού πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου). Θέλουμε να συμβάλλουμε στη συζήτηση γύρω από την οργάνωση του κόσμου της επισφάλειας και της ανεργίας, να εξηγήσουμε το φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης των αυτοκτονιών στο νησί, να αναδείξουμε εναλλακτικά παραδείγματα οργάνωσης των από τα κάτω στην περίοδο της κρίσης και του μνημονίου.

      Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 18:00 με θέμα ¨Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο, οι λαοί έχουν ακόμα τη δυνατότητα να νικούν¨ με την παρουσία ομιλητών που έχουν παρακολουθήσει πολύ στενά τι συνέβη στον Αραβικό κόσμο τους τελευταίους μήνες. Θα τοποθετηθούν οι Νασίμ Αλατράς (δημοσιογράφος Ελευθεροτυπία), Νίκος Κατζηλάκης (εκδότης περιοδικού MONITOR), Μάρκος Χατζησάββας- Αμπντουλ Χατζί (Φόρουμ μεταναστών Κρήτης), 1 από τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας στην Υπατία, Πολυάνθης Συγγελάκης (επιτροπή Free Gaza Movement ηρακλείου). Οι λαοί του Αραβικού κόσμου έδειξαν ότι έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αλλάζουμε τις ζωές μας, έδειξαν ότι ακόμα μπορούμε να αλλάζουμε την προκαθορισμένη τύχη που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Στοχεύουμε σε μια συζήτηση που θα μας πληροφορήσει, θα μας εξοπλίσει, θα μας γεμίσει κουράγιο και αισιοδοξία.

      Την ίδια μέρα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σολδάτου με τίτλο ¨Ένας άνθρωπος παντός καιρού¨ για το Θανάση Βέγγο με την παρουσία του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη και η βραδιά θα κλείσει με τις συναυλίες με τους: Γιώργο Μαυρομανωλάκη, Grup Abdal (συγκρότημα από την Τουρκία) και τον Ψαραντώνη.

      Το Σάββατο 4/6 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της δεύτερης ημέρας με θέμα: ¨Το ζήτημα του χρέους, το σύμφωνο για το ευρώ. Υπάρχει διέξοδος?¨ με την παρουσία ομιλητών από όλο το φάσμα της αριστεράς. Θα τοποθετηθούν οι Σπύρος Παναγιώτου (στέλεχος ΚΟΕ), Γιάννης Τόλιος (οικονομολόγος, μέλος ΠΓ του ΣΥΝ), Βαγγέλης Χωραφάς (εκδότης του περιοδικού Monthly Review), Δέσποινα Κουτσούμπα (στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Επίσης σαν καλεσμένοι να παρέμβουν από το ακροατήριο θα βρίσκονται άτομα που συμμετέχουν στο κίνημα των αγανακτισμένων που η παρουσία τους τις τελευταίες μέρες στις πλατείες όλης της χώρας δημιούργησε νέους όρους και καταστάσεις. Θα επιχειρηθεί να δωθούν απαντήσεις γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα του δημοσίου χρέους και του νέου συμφώνου για το ευρώ που θα επικυρωθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23/6, για τις αδυναμίες και την πρόταση της αριστεράς, την ανάγκη δημιουργίας ενός παλλαϊκού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου και τέλος να ανοίξει ο διάλογος γύρω από το συγκλονιστικό κίνημα των πλατειών όλης της χώρας που έχει σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου και έχει δημιουργήσει μια νέα και τόσο ελπιδοφόρα κατάσταση αφού για πρώτη φορά μετά από χρόνια εκδηλώνεται πέρα από κόμματα και τις επίσημες μορφές εκπροσώπησης το γνήσιο λαϊκό αίσθημα.

      Την ίδια μέρα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα ¨Τα νέα κινήματα στην εποχή του μνημονίου¨ με εκπροσώπους των νέων κινημάτων από όλη την Ελλάδα που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο χρόνο. Θα τοποθετηθούν οι Σάββας Κωφίδης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δημιουργός της ομάδας Hasta la Victoria Siempre), Νίκος Νούλας (μέλος Επιβάτες Θεσσαλονίκης, μέλος Πανελλαδικού συντονιστικού κατά των διοδίων), Στέλιος Δημητρακόπουλος (μέλος ΔΣ Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών ηρακλείου), Βιβή Παναγιώτου (κάτοικος Κερατέας), Μιχάλης Μαχαιράς (δημοτικός σύμβουλος, μέλος της επιτροπής κατοίκων και φορέων για το νοσοκομείο Ιεράπετρας), Μάριος Διονέλλης (δημοσιογράφος εφημερίδα ¨ΔΡΟΜΟΣ¨, ΣΚΑΪ). Ο ολοένα και αυξανόμενος κοινωνικός ριζοσπαστισμός που εκφράζεται με τον πιο γνήσιο τρόπο στις πλατείες όλης της χώρας αυτές τις μέρες, το προηγούμενο διάστημα γέννησε μια σειρά κινημάτων πανελλαδικής εμβέλειας. Στόχος μας να μπορέσουμε να βγάλουμε κοινά συμπεράσματα για τον τρόπο ανάπτυξης και των αποτελεσμάτων τους, να τα συνδέσουμε, να μάθουμε από το νέο που γεννιέται κόντρα και δίπλα στο παλιό.

      Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ¨Ο καραγκιόζης σε κρίση¨ από τον Θεοδόση Γαρεφαλάκη, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή στην Κρήτη ¨Viva Mexico¨ με την παρουσία του μεξικανού σκηνοθέτη Nicolas Défossé. Η βραδιά θα κλείσει με τις συναυλίες των 3DOTS, Tropical Storm, Imam Baildi, Cabaret Balkan. Θα ακολουθήσει πάρτι με την dj Anna Mystic.

      Και τις δύο ημέρες στο χώρο του festival θα λειτουργεί κυλικείο, εκθέσεις φωτογραφίας για το κίνημα των αγανακτισμένων, τουρνουά σκάκι από τον σκακιστικό όμιλο ηρακλείου, σεμινάριο για φλαμένγκο και για κρουστά, παιδότοπος και άλλα.


Η οργανωτική επιτροπή του Maydays 2011 delayed

Δημήτρης: 6932523543
Βαγγέλης: 6982889279

e-mail: maydays.ira@gmail.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

Επικοινωνία

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Popular Posts

Copyright © Maydays Festival All Rights Reserved • Design by Dzignine
best suv audi suv infiniti suv